REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolková polévka s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z čerstvých zelených fazolek a rajčat, zahuštěná světlou jíškou.


Ingredience:
300 gčerstvých zelených fazolek
20 gmásla
20 ghladké mouky
4 ksrajčat
1 ksvětší cibule
1 dlzakysané smetany
1 lvývaru z kostí (nebo z masoxu)
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 2 dl vývaru a povaříme
2. Fazolky si očistíme, odkrojíme konce a překrájíme na 3 cm kousky, očištěnou cibuli nakrájíme na slabá kolečka a rajčata na plátky, vložíme do zbytku vývaru a vaříme
3. Až jsou fazolky téměř měkké, přidáme provařenou jíšku a vaříme, dokud fazolky nezměknou, přisolíme, opepříme a sundáme z plotýnky
4. Do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s jemně nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy