REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková polévka s vaječnou jíškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.


Ingredience:
6 ksstroužků česneku
2 ksden starých rohlíků
2 ksvajec
1 kskostky zeleninového bujónu
30 gpolohrubé mouky
30 gmásla
1 lvody
majoránka
petrželka
sůl

Postup:

1. Stroužky česneku si oloupeme a utřeme, den staré rohlíky si nakrájíme na malé kostičky
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme utřený česnek, který zpěníme, posypeme moukou, krátce osmahneme, vlijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se z vajec s moukou neutvoří hrudky, potom zalijeme vlažnou vodou
3. Polévku dochutíme kostkou bujónu, rozemnutou majoránkou, solí a povaříme 10 minut
4. Mezitím si opražíme kostičky rohlíků na sucho na teflonové pánvi
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou s vložkou opražených kostiček rohlíků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy