Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.
Ingredience:
6 ks | stroužků česneku |
2 ks | den starých rohlíků |
2 ks | vajec |
1 ks | kostky zeleninového bujónu |
30 g | polohrubé mouky |
30 g | másla |
1 l | vody |
majoránka | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Stroužky česneku si oloupeme a utřeme, den staré rohlíky si nakrájíme na malé kostičky
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme utřený česnek, který zpěníme, posypeme moukou, krátce osmahneme, vlijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se z vajec s moukou neutvoří hrudky, potom zalijeme vlažnou vodou
3. Polévku dochutíme kostkou bujónu, rozemnutou majoránkou, solí a povaříme 10 minut
4. Mezitím si opražíme kostičky rohlíků na sucho na teflonové pánvi
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou s vložkou opražených kostiček rohlíků.