REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová bramboračka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná zeleninová polévka zahuštěná jíškou, nastavená čerstvými, nebo mraženými, případně i sušenými houbami.


Ingredience:
150-200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
120 gčerstvých nebo mražených hub (mohou být i sušené, předem namočené)
4-6 ksbrambor
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1,5 lpitné vody
2 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
celý černý pepř
nové koření
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Na kousku sádla orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zelenu, osolíme, okmínujeme, přidáme pár kuliček nového koření a celého černého pepře
2. Nakonec přidáme očistěné a nakrájené houby, vodu a vaříme, případnou pěnu sbíráme 3. Po asi 10 minutách vhodíme do hrnce oloupané, na kostky nakrájené brambory
4. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku, kterou dáme do polévky
5. Necháme ještě chvilku provařit
6. Přidáme 1-2 ks stroužky česneku, majoránku rozemneme v dlaních a přidáme nakonec do polévky, doladíme chutě.

Doporučení:

Já ještě dávám dvě malé cibule na čtvrtiny hned na začátku vaření.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy