Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.
Ingredience:
200 g | cibule |
40 g | krupice |
40 g | tuku |
1 ks | kostky masoxu |
1 ks | vejce |
1 l | vody |
pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které pak rozebereme na kroužky
2. V hrnci si rozehřejeme tuk, na kterém osmahneme krupici, pak oheň zmírníme na malý plamének, vmícháme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se neutvoří malé žmolky
3. Poté směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme kostku masoxu, důkladně promícháme a povaříme 10 minut
4. Pak přidáme do polévky nakrájenou cibuli a povaříme 5 minut
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou pažitkou.