REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulačka s krupicovou jíškou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.


Ingredience:
200 gcibule
40 gkrupice
40 gtuku
1 kskostky masoxu
1 ksvejce
1 lvody
pažitka
sůl

Postup:

1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které pak rozebereme na kroužky
2. V hrnci si rozehřejeme tuk, na kterém osmahneme krupici, pak oheň zmírníme na malý plamének, vmícháme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se neutvoří malé žmolky
3. Poté směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme kostku masoxu, důkladně promícháme a povaříme 10 minut
4. Pak přidáme do polévky nakrájenou cibuli a povaříme 5 minut
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy