REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cucková fofr polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krupicovo-vaječnou polévku si v pohodě připravíme, i když nás tlačí čas. Za dvacet minut ji už můžeme nést na stůl, což je obrovská výhoda.


Ingredience:
3 lžícedětské krupičky
2 lžícemásla
2 lzeleninového nebo kuřecího vývaru
2 ksvajec
2 ksmrkve
10 ksrůžičkových kapustiček
strouhaný muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. V hrnci rozpálíme máslo, nasypeme krupičku a chvilku mícháme
2. Pak tam vrazíme vejce a opět mícháme, až se nám vejce srazí, přidáme vývar a zeleninu
3. Vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny
4. Dochutíme muškátovým oříškem a dosolíme dle vlastní chuti.

Doporučení:

Zeleninu můžeme použít jakoukoliv.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy