REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z chřestu, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gbílého chřestu
200 mlsmetany
1 lžíceolivového oleje
3 ksšalotky
1 lkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Chřest oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce i křehké špičky (konce vyhodíme, špičky dáme stranou), zbylé stonky jednou až dvakrát přeřízneme
2. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme horkým kuřecím vývarem, přivedeme k varu, vsypeme stonky nakrájeného chřestu a 8-10 minut povaříme 3. Odstavíme z tepla, rozmixujeme tyčkovým mixérem, dáme zpět na malý plamen, vlijeme smetanu a znovu polévku zahřejeme (nesmí však už projít varem)
4. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme křehké špičky chřestu, které můžeme i podélně rozpůlit
5. Polévku podáváme s plátky opečených baget.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy