REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z nasekaného, povařeného chřestu, kostky bujónu a smetany, zahuštěná jíškou.


Ingredience:
400 gchřestu
1 kskostky bujónu
1 ksvejce
1 dlsmetany
jíška
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný chřest vaříme v mírně osolené vodě 20 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat
2. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru a povaříme
3. Nakonec do polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se smetanou a vrátíme jemně nasekaný chřest
4. Polévku prohřejeme a chuť doladíme kostkou bujónu
5. Na talíři jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy