REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová krémová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá polévka z vývaru z povařeného chřestu, smetany a koření.


Ingredience:
300 gchřestu
50 gšunky
2 lžícemásla
2 dlsladké smetany
1 ksvaječný žloutek
1 lvody
muškátový květ
hladká mouka
lístky bazalky
sůl

Postup:

1. Chřest opláchneme, odkrojíme zavadlé konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky
2. Pokrájené kousky chřestu nasypeme do vroucí vody a uvaříme do měkka, tedy cca 15 minut
3. Uvařený chřest scedíme, dáme do misky, vodu ve které se vařil dáme stranou, nevyléváme
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme vodu ve které se vařil chřest, promícháme a povaříme 10-15 minut
5. Vývar zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek, ochutíme solí, špetkou muškátového květu
6. Nakonec do polévky vložíme kousky uvařeného chřestu a nudličky šunky, jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy