REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta polévky z chřestu, mléka, vody, zeleninového bujónu a dalších ingrediencí, kterou nás opět inspiroval Láďa Hruška, reportér TV Nova.


Ingredience:
1 svazek (asi 8 stonchřestu
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
0,5 lmléka
1 lvody
1 kskostky zeleninového bujónu
špetka muškatového květu
pepř
sůl
Na ozdobu na 6 porcí:
6 ksvajec uvařených na tvrdo
6 ksplátků slaniny

Postup:

1. Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté stonky, oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm
2. V hrnci si rozpustíme kousek másla, přidáme lžíci hladké mouky, zamícháme, přidáme chřest, osolíme a opepříme
3. Přidáme 1 litr horké vody a zeleninový bujón, přivedeme k varu, vaříme 15 minut, až chřest změkne
4. Plátky slaniny na sucho opečeme na pánvi
5. Když je chřest měkký, polévku odstavíme, vybereme si nejlepší hlavičky a dáme stranou na ozdobu, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem
6. Po rozmixování postavíme polévku opět na zdroj tepla, přilijeme mléko pokojové teploty a ochutíme špetkou muškátového květu
7. Následně uděláme ztracené vejce, vařečkou roztočíme polévku a doprostřed vyklepneme vejce, 1 minutu vaříme, pak ho naběračkou vytáhneme a postup opakujeme i u dalších vajíček
8. Polévku podáváme se ztraceným vejcem, ozdobenou opečenou slaninou a kousky celého chřestu.

Doporučení:

Samozřejmě slaninu a ztracené vejce můžeme vynechat, nebo do polévky můžeme přidat osminky vajíček uvařených natvrdo.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy