REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čína z václavek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi orestované, povařené, pak v těstíčku marinované, václavky spolu se zeleninou.


Ingredience:
300 gváclavek
100 gceleru
4 lžícevína
1 ksčervené papriky
1 kspórku
1 ksvejce
sojová omáčka
solamyl
česnek
zázvor
olej
sůl

Postup:

1. Větší kloboučky václavek nakrájíme na proužky a povaříme minimálně 5 minut v osolené vodě, pak vodu slijeme, houby necháme důkladně okapat
2. V misce rozmícháme vejce s bílým vínem, přidáme utřený česnek, zázvor, sojovou omáčku a do těstíčka namočíme alespoň na 1 hodinu václavky (čím déle tím lépe), těstíčko musí mít kašovitou konzistenci
3. V pánvi rozpálíme olej, zprudka opečeme proužky václavek, přidáme nakrájený pórek, papriku ,celer a plátky česneku, vše promícháme a restujeme až zelenina změkne
4. Na závěr zastříkneme podle chuti sojovou omáčkou, opepříme, případně dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo hranolky, opečenými brambory nebo samotné, jen s pečivem. Podobně lze připravit i jiné lupenaté houby, osvědčily se čirůvky, mladé holubinky, líha, hlíva atd.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy