REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bělolanýž na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se o starý pastýřský recept, známé je využití bělolanýže spíše jako koření do pokrmů. Nezkušení houbaři mohou zaměnit bělolanýž za některý druh pestřeců, které jsou jedovaté!


Ingredience:
300 gbělolanýže
100 gslaniny
1 kspaprikové nebo maďarské klobásy
1 kscibule
sladká paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Bělolanýže oloupeme a nakrájíme na 5 mm silné plátky
2. Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli a klobásu na kolečka
3. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, klobásu, bělolanýž a vše opékáme 10 minut, během přípravy pokrm mícháme a obracíme
4. Na závěr osolíme, opepříme
5. Hotovou směs přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou a ozdobíme bylinkami, můžeme přidat feferonky a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Bělolanýž se většinou používá nastrouhaný jako koření, na plátky upravený je zvláštní, nicméně velmi chutný pokrm.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy