REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly v koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi v oleji a sádle ochuceném kořením opečené klobouky bedel, servírované na krajících čerstvého chleba.


Ingredience:
4 ks i víceočištěné klobouky bedel
4 lžíceoleje
1 lžícetuhého vepřového sádla
2 lžičkygrilovacího koření
1/2 lžičkydrceného kmínu
na špičku nože drcené chilli papričky (můžeme vynechat)
na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
sůl na případné dosolení a krajíce čerstvého chleba
pánev o průměru 28 cm

Postup:

1. Do rozehřátého tuku dáme půl minutky rozvonět všechno koření
2. Poté přidáme bedly a na mírném plameni je smažíme 4 minuty z každé strany
3. Po usmažení můžeme, ale nemusíme, dávat na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, pokud nám nevadí tuk, který bedle během smažení nasají, tak je z pánve ihned klademe na krajíce čerstvého chleba, kde je podle potřeby a vlastní chuti můžeme přisolit.

Doporučení:

Pokud máme bedel větší množství, podle potřeby přidáme olej a přidáme malinko uvedeného koření, nemusíme se obávat, že se koření spálí, společně s tukem do bedel vsákne a po usmažení budou bedly hezky voňavé.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy