REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čirůvky ve svíčkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čirůvky mají jemnou chuť a příjemnou vůni. Vyzkoušejte je jako hlavní ingredienci naservírovanou spolu se svíčkovou omáčkou.


Ingredience:
500 gčirůvek (dvoubarvé, fialové, zelánky)
300 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 l vývaru (hovězí, vepřový)
2 dlsladké smetany
4 kskuličky nového koření
4 kscelé pepře
2 ksbobkové listy
1 kscibule
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl
Ostatní:
houskový knedlík, brusinky nebo rybízová marmeláda, šlehačka

Postup:

1. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubší nudličky, houby očistíme a nakrájíme na plátky
2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a na mírném ohni vaříme, až zelenina změkne
3. Uvařenou, vychladlou směs, ze které odstraníme koření, nalijeme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém
4. Rozmixovanou směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené houby a povaříme 10-15 minut
5. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, omáčku zahustíme a dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem
6. Omáčku s čirůvkami podáváme s knedlíkem, ozdobíme kopečkem smetany a lžičkou rybízu nebo brusinek.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy