REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Smrže na čínský způsob

V celku zprudka opečené smrže spolu s pokrájeným pórkem, cuketou a paprikami, dochucené zázvorem, rýžovým vínem a česnekem, servírované promíchané a prohřáté s povařenými čínskými nudlemi.

Smrže na topinkách

Smrž obecný – Morchella esculenta (viz náš atlas hub). Vynikající jedlý druh houby cenný časným výskytem. Plodnice se rozkrojí, plní různými nádivkami. Hodí se také do pomazánek, omáček a salátů. Ovšem skvěle chutnají také ve směsi na topinky.

Smrže plněné mletým masem a májovkami

Smrže naplněné mletou hovězí směsí promíchanou s májovkami a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.

Smrže v sýrové omáčce

Smrže patří mezi lahůdkové houby. Nyní je právě doba jejich růstu. Roste i podobná, drobnější kačenka česká, z které můžete tento pokrm také připravit.

Syrovinky na šalotce s uzeným masem

Syrovinky mají nezaměnitelnou kořeněnou chuť, Kombinace se šalotkami a uzeným masem skvěle ladí. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Škvarky z holubinek

Na kousky nakrájené holubinky (nazelenalá, mandlová, bukovka, namodralá atd.), zprudka opečené na sádle dochucené solí a kmínem, servírované teplé spolu s čerstvým pečivem.

Škvarky z masáků

Klasika houbařské kuchyně, škvarky z hub, v tomto případě z masáků (muchomůrky růžovky), které patří chuťově k těm nejlepším.

Špízy s krevetami a houbami

Špízy z povařených hub, zeleniny, krevet a dalších ingrediencí, grilované potírané pikantní marinádou.

Špízy se syrovinkami

Vepřové plecko na špízu s houbami, anglickou slaninou, cibulí, cuketou a paprikou. Potřené kořenicí směsí a grilované do zlatova.

Tarhoně se hřiby a klobásou

Maďarské těstoviny promíchané s podušenými houbami, klobáskou a kysaným zelím.

Těstoviny s houbami na italský způsob

Rychlá minutka inspirovaná italskou kuchyní. Jde o restované hříbky opečené spolu s česnekem a cibulí, pak chvíli podušené s rajčaty a kořením, servírované s těstovinami.

Tortilly s houbovou směsí

Tortilly naplněné maso-houbovou směsí, ochucené tatarskou a chilli omáčkou.

Václavky na asijský způsob

Mladé václavky připomínají shi-také, proč je tedy neupravit na asijský způsob? Předem se musí ovšem povařit, stačí 10 minut, jsou totiž za syrova slabě jedovaté!

Václavky s těstovinami a zeleninou

Dopředu povařené václavky, podušené spolu s orestovanou cibulkou, pórkem a paprikou doměkka, servírované promíchané s vařenými těstovinami.

Vatovec (pýchavka obrovská) na přírodní způsob

Vatovec, nebo jinak pýchavku obrovskou, nemusíme jen obalovat v klasickém trojobalu a smažit z něj řízky, stačí plátky vatovce jen lehce poprášit moukou a opéci na tuku tzv. na přírodní způsob, nejprve z jedné strany, pak i z druhé strany posypané paprikou a parmazánem..

Vatovec (pýchavka) v pikantním těstíčku

Vatovec obrovský, rovněž česky pýchavka obrovská, patří k houbách, pro které je typická úprava obalení v trojobalu jako řízek. Chutná je i v různých pikantních těstíčkách a ochucených směsí strouhanky, zde je jedna z variant, kterou můžeme použít i na úpravu bedel, masáků a dalších druhů hub, z kterých lze připravit řízky.

Vepřové nudličky s hříbky

Nudličky z věpřové kýty orestované na pánvi na oleji, podušené spolu s houbami, paprikou a pórkem doměkka. Směs na závěr ochucená omáčkou Teriyaky a utřeným česnekem.

Zadělávaný kotrč

Falešná ,,dršťková“ polévka z kotrče je notoricky známá. Ale co zkusit něco nového ,,zadělávaný kotrč“. Podobně se upravují dršťky, nakrájené větší kousky kotrče dršťky připomínají.

Zapečené houbové ragú

Opečené krůtí maso a žampiony, přelité bešamelem, posypané strouhankou, v troubě zapečené.

Zapečené houby se sýrem

Plátky hub osmahnuté na másle, pak podušené se smetanou, přendané do zapékací misky, v misce posypané sýrem a zapečené v troubě, servírované posypané čerstvě nasekaným koprem.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.