REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smrže plněné mletým masem a májovkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smrže naplněné mletou hovězí směsí promíchanou s májovkami a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.


Ingredience:
1 kgsmržů (smrž obecný, pražský - větší plodnice, které jdou plnit)
500 gmletého hovězího masa
300 gmájovek
100 gstrouhaného sýra
2 lžícemásla
1 dclčerveného vína
1 kscibule
mletý zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, rozkrojíme na polovinu a spaříme vařící vodou, necháme vychladnout 2. Májovky pokrájíme na drobno a spolu s nakrájenou cibulí je na másle podusíme doměkka
3. Hovězí mleté maso smícháme s podušenými májovkami, přidáme strouhaný sýr, ochutíme mletým zázvorem, pepřem a solí a důkladně propracujeme
4. Směsí naplníme poloviny smržů, do pekáče vymazaného olejem smrže naskládáme a v troubě pečeme 25-30 minut, během pečení houby několikrát lehce zastříkneme červeným vínem
5. Hotový pokrm podáváme teplý s chlebem, pečivem nebo vařenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy