Houbovou smaženici zná každý houbař, ale ne každý asi ví, že se dá také připravit v troubě a je výtečná! Houby se prostě v troubě podusí a pak jen promíchají s míchanými vajíčky připravenými klasicky na pánvi.
Ingredience:
400-500 g | hub (nejlépe více druhů) |
5 ks | vajec |
1-2 ks | cibule |
máslo | |
sádlo | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme na kostičky cibuli a na sádle v pekáči na plotně ji osmahneme
2. K osmahnuté cibuli nasypeme do pekáče houby, osolíme, okmínujeme, jsou-li houby příliš suché, podlijeme troškou vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme podusit do trouby
3. Zhruba po 20 minutách druhý pekáč sundáme, pokrm promícháme a dusíme, až se odpaří všechna voda, občas můžeme promíchat
4. Hotové podušené houby promícháme s vejci, které připravíme zvlášť, tedy jako klasická míchaná vejce na másle.
Můžeme servírovat i zvlášť podušené houby a míchaní vejce, pěkně to ladí oku a každý si může promíchat houby s vejci sám. Budete mile překvapeni jinou jemnější chutí, než u klasické smaženice.
Poznámka:Nepřehlédněte článek o variacích na smaženici v naší škole vaření: 5 x variace na houbovou smaženici.