REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené houbové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí maso a žampiony, přelité bešamelem, posypané strouhankou, v troubě zapečené.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
500 gžampionů
100 gmásla
40 ghladké mouky
500 mlmléka
1 kostkamasového vývaru
muškátový oříšek
strouhanka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a v pánvi na 2 lžícím rozehřátého másla osmahneme, když je maso měkké (asi po 7 minutách), osolíme, opepříme a rozložíme do zapékací mísy
2. Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky nebo je rozčtvrtíme, nasypeme do pánve k vypečené šťávě z masa a asi 5 minut dusíme, pak rozložíme na maso
3. Rozpuštěné zbylé máslo smícháme s hladkou moukou, vmícháme mléko, přidáme rozdrobenou kostku masového vývaru, dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a vše dobře promícháme
4. Bešamelem přelijeme maso s houbami, povrch posypeme strouhankou, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy