Opečené krůtí maso a žampiony, přelité bešamelem, posypané strouhankou, v troubě zapečené.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
500 g | žampionů |
100 g | másla |
40 g | hladké mouky |
500 ml | mléka |
1 kostka | masového vývaru |
muškátový oříšek | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a v pánvi na 2 lžícím rozehřátého másla osmahneme, když je maso měkké (asi po 7 minutách), osolíme, opepříme a rozložíme do zapékací mísy
2. Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky nebo je rozčtvrtíme, nasypeme do pánve k vypečené šťávě z masa a asi 5 minut dusíme, pak rozložíme na maso
3. Rozpuštěné zbylé máslo smícháme s hladkou moukou, vmícháme mléko, přidáme rozdrobenou kostku masového vývaru, dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a vše dobře promícháme
4. Bešamelem přelijeme maso s houbami, povrch posypeme strouhankou, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 10 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.