Plátky hub osmahnuté na másle, pak podušené se smetanou, přendané do zapékací misky, v misce posypané sýrem a zapečené v troubě, servírované posypané čerstvě nasekaným koprem.
Ingredience:
500 g | čerstvých hub |
150 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
50 g | másla |
50 ml | zakysané smetany |
1 lžíce | nasekaného čerstvého kopru |
1 lžička | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Čerstvé houby si očistíme, překrojíme na poloviny, vložíme do cedníku a přelijeme vroucí vodou, poté houby necháme okapat a vychladnout
2. Vychladlé půlky hub nakrájíme na plátky a osmahneme je na polovině másla
3. Pak houby zaprášíme moukou, zamícháme, osolíme, přidáme smetanu a krátce podusíme
4. Potom houby přendáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě na 190 °C a zapečeme asi 15 minut
5. Nakonec zapečené houby se sýrem posypeme čerstvě nasekaným koprem a podáváme.