REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Zapečené houby v zelí

Recept ze starší houbařské kuchařky, který stojí za vyzkoušením. Chuť hub, dušeného zelí a párků se k sobě skvěle hodí. K pokrmu jsou pak výborné například gnocchi (bramborové noky).

Zapečené hříbky

Hříbková směs zapečená s listovým těstem dozlatova.

Zapečené hříbky na víně

Rychlý oběd z mladých hřibů nakrájených na plátky, zapečených v troubě spolu s plátky pršutu, kolečky cibule a ke konci kousky gorgonzoly, podlité suchým bílým vínem.

Zapečené hříbky s mletým masem

Hříbky rozdělené na kloboučky a nožičky, nožičky nakrájené na drobno a orestované s mletým masem na cibulce, ke konci přidaná zvlhčená strouhanka, směs z mletého masa střídavě prokládána do zapékací misky s kloboučky hříbků, vše zapečené v dobře vyhřáté troubě.

Zapečené hříbky s tvarohem

Na plátky nakrájené hříbky, podušené ve vlastní šťávě, zalité smetanou s hladkou mouku, nakonec posypané nastrouhaným tvarohem a zapečené v troubě.

Zapečené hříbky se sýrem

Očištěné hříbky opečeme na rozehřátém oleji do červena, pak je vyjmeme, necháme okapat a naskládáme je na těsno do zapékací misky, poté je přelijeme připravenou omáčkou se světlé jíšky, tvrdého sýra, koření a zapečeme v předehřáté troubě.

Zapečené hřiby

Takto upravené hřiby chutnají výtečně a jistě se k tomuto pokrmu budete vracet.

Zapečené palačinky plněné houbami

Vaječné palačinky plněné směsí z hub, slaniny a cibule, zapečené sýrem.

Zapečené sladké brambory s meruňkami

Uvařené sladké brambory, pokladené plátky meruněk, zalité směsí z cukru, skořice, šťávy z meruněk, másla a ořechů, v troubě zapečené.

Zapečené žampióny s anglickou slaninou

Hlavičky žampiónů plněné směsí z anglické slaniny a dalších ingrediencí, polité smetanou, zapečené v troubě.

Zapečené žampiony s nivou

Podle tohoto receptu zapečené žampiony podáváme s pečivem, nebo třeba se šťouchanými brambory pro větší jedlíky.

Zapečné žampiony

Hlavičky žampionů naplněné nádivkou z cibule, ořechů a dalších ingrediencí, pokladené plátky sýra, v troubě zapečené.

Zapékané houbofleky

V troubě zapečené podušené houby s nudlemi a vejci.

Žampionové špízy se zeleninou

Jednoduché špízy seskládané z půlek menších žampionů, kousků masitých barevných paprik a koleček cukety, marinované v bylinkové marinádě.

Žampiony “Wellington”

Recept na velké hlavičky žampionů naplněné podušeným špenátem a nivou, obalené v listovém těstě, upečené v troubě dozlatova. Recept inspirován slavným receptem na “Svíčkovou Wellington”.

Žampiony plněné krabími tyčinkami

Směsí z Nivy a krabích tyčinek plněné žampiónové kloboučky zapečené pod grilem.

Žampiony plněné masem a sýrem

Kloboučky žampionů plněné masovou směsí, pokladené plátky sýru, v pánvičce zapečené.

Žampióny plněné žervé s meruňkami

Podáváme jako samotný pokrm nebo jednohubky ke sklence vína.

Žampiony v mletých koulích

Orestované malé hlavičky žampionů obalené v kořeněné masové směsi, koule nakonec opečené na pánvi dozlatova.

Žampiony v sýrovém těstíčku

Žampiony obalené v syrovém těstíčku, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.