REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hřiby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravené hřiby chutnají výtečně a jistě se k tomuto pokrmu budete vracet.


Ingredience:
1 kgmladých hřibů o velkosti kolem 10 cm
nebo můžeme použít jiné tvrdé houby (křemenáče, hřib hnědý ...)
200 ganglické slaniny
0,2 lsmetany na vaření
grilovací koření
česnek
máslo

Postup:

1. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem 2. Očištěné houby rozkrojíme na polovinu, posypeme grilovacím kořením, nakrájenou slaninou a česnekem, takto naplníme zapékací mísu nebo pekáč
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 190-200 °C a pečeme 20 minut
4. Když jsou houby měkké, zalijeme je smetanou a zapečeme až se na houbách utvoří kůrčička
5. Podáváme s opečenými brambory, hranolky, ale i s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy