Vaječné palačinky plněné směsí z hub, slaniny a cibule, zapečené sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | hub (žampiónů...) |
200 g | polohrubé mouky |
75 g | třené goudy |
50 g | prorostlé slaniny |
1/8 l | smetany |
4 lžíce | sekané petrželky |
4 ks | cibule |
bílý pepř | |
Na palačinky: | |
4 ks | vajec |
3/8 l | minerální vody |
1/2 lžičky | soli |
olej |
Postup:
1. Vejce, sůl a mouku rozmícháme v troše minerální vody, pak dolijeme zbytek vody, zamícháme a těsto necháme 30 minut odpočinout
2. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a nakonec je rozsekáme
3. Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky
4. Na rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, pak k ní přidáme houby, které cca 3 minuty restujeme a poslední minutu i s cibulí
5. V této fázi přilijeme smetanu, mírně dochutíme bílým pepřem a přidáme petrželku, dusíme cca 5 minut, až se nám smetana trochu vyvaří, ochutnáme a případně směs dochutíme solí a pepřem
6. Část palačinkového těsta vylijeme na rozpálenou pánev lehce vytřenou olejem, když začne tuhnout, omeletu obrátíme a opečeme i z druhé strany, postup opakujeme u ostatních palačinek
7. Jednotlivé omelety rozložíme na talíř, dáme na ně část houbové směsi a pak je srolujeme
8. Palačinky vyskládáme vedle sebe nejlépe do ohnivzdorné misky, posypeme je sýrem a dáme na chvíli zapéci do středně vyhřáté trouby.
Vhodná příloha je zeleninový salát.