REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hříbky se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné hříbky opečeme na rozehřátém oleji do červena, pak je vyjmeme, necháme okapat a naskládáme je na těsno do zapékací misky, poté je přelijeme připravenou omáčkou se světlé jíšky, tvrdého sýra, koření a zapečeme v předehřáté troubě.


Ingredience:
500 gčerstvých hříbků
200 gnastrouhaného tvrdého sýra
40 gmásla
20 ghladké mouky
125 mlsmetany na šlehání
2 lžíceoleje
strouhanka
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Hříbky si očistíme, větší plodnice překrájíme na kousky a malé hříbky necháme vcelku
2. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, vložíme hříbky a opečeme je ze všech stran do červena, pak je vyjmeme a necháme okapat
3. Pak si v hrnci z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme jí smetanou, promícháme a povaříme 5 minut, potom přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, ochutíme pepřem, solí a omáčku sundáme z ploténky
4. Potom si vymažeme zapékací misku máslem, vysypeme strouhankou, na dno urovnáme na těsno hříbky a přelijeme připravenou sýrovou omáčkou
5. Takto zalité hříbky v zapékací misce vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme asi 10-15 minut
6. Nakonec zapečené hříbky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy