Na plátky nakrájené hříbky, podušené ve vlastní šťávě, zalité smetanou s hladkou mouku, nakonec posypané nastrouhaným tvarohem a zapečené v troubě.
Ingredience:
500 g | čerstvých hříbků |
150 g | tvrdého tvarohu |
60 g | másla |
150 ml | smetany |
1 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Očistíme si hříbky, nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle restujeme, dokud si nepustí šťávu, poté dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké
2. Ke konci dušení si rozmícháme smetanu s hladkou moukou, zalijeme hříbky, osolíme a povaříme 5 minut
3. Směs posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme 15 minut
4. Zapečené hříbky s tvarohem podáváme s vařenými brambory.