REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hříbky s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbky rozdělené na kloboučky a nožičky, nožičky nakrájené na drobno a orestované s mletým masem na cibulce, ke konci přidaná zvlhčená strouhanka, směs z mletého masa střídavě prokládána do zapékací misky s kloboučky hříbků, vše zapečené v dobře vyhřáté troubě.


Ingredience:
1 kgtvrdých hříbků
400 gmletého masa
100 gstrouhanky
100 mloleje
6 ksplátků šunky
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
4 lžíce mléka
petrželka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si cibuli a česnek a nesekáme na jemno
2. Hříbky si očistíme, oddělíme nožičky od hlaviček, nožičky nakrájíme na drobné kousky, kloboučky necháme vcelku
3. Mleté maso si promícháme s česnekem, nasekanou petrželkou a tymiánem
4. Strouhanku navlhčíme mlékem
5. Na pánvi si rozehřejeme polovinu oleje, na kterém zpěníme cibuli, poté přidáme nakrájené nožičky hříbku a orestujeme
6. Pak přidáme mleté maso a za neustálého míchaní osmahneme, nakonec vmícháme navlhčenou strouhanku a sundáme z ploténky
7. Do zapékací misky na dno položíme plátky šunky, na ně dáme trochu připravené směsí z mletého masa a překryjeme kloboučky hub, takto opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, poslední vrstva by nám měla vyjít z kloboučků hub
8. Vše zalijeme zbylým olejem, vršek zapékací misky zabalíme alobalem a misku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 30 minut
9. Servírujeme ihned po vyndání z trouby horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy