Hlavičky žampiónů plněné směsí z anglické slaniny a dalších ingrediencí, polité smetanou, zapečené v troubě.
Ingredience:
500 g | středně velkých žampiónů |
100 g | anglické slaniny |
250 ml | smetany |
1 ks | menší cibule |
2 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | oleje |
máslo na vymazání pekáčku | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očistíme si žampióny, odřízneme nožičky a nakrájíme je na malé kousky
2. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky, pokrájené nožičky žampiónů a podusíme 5 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme petrželku a strouhanku
3. Hlavičky žampiónů vyrovnáme na pekáček vymaštěný máslem, osolíme, opepříme a naplníme směsí
4. Přelijeme smetanou a zapečeme v troubě na 160 °C na 20 minut, podáváme s pečivem.