REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené žampiony s nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto receptu zapečené žampiony podáváme s pečivem, nebo třeba se šťouchanými brambory pro větší jedlíky.


Ingredience:
10 ksmenších žampionů (nebo odpovídající množství větších)
1 ksmenší cibule
100 gslaniny
cca 100 gNivy
cca 100 mlsmetany (i méně)
zelené bylinky (já jsem použila pažitku, libeček a medvědí česnek)
špetku sušeného tymiánu (k houbám se hodí více sušený než čerstvý)
kousek másla

Postup:

1. Ze žampionů vykroutíme nožičky, oloupeme je (pokud jsou úplně čerstvé a bílé, loupat nemusíme) a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme do zapékací misky
2. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, slaninu a nakrájené nožičky hub, směs okořeníme tymiánem
3. Po odstavení přimícháme posekané čerstvé bylinky
4. Připravenou směsí zasypeme žampiony, pak přidáme ještě nahrubo nastrouhanou nivu a vše polijeme smetanou
5. Vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na cca 15-20 minut.

Doporučení:

Já jsem jídlo nesolila, niva byla slaná dostatečně.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy