Hlavičky žampionů naplněné nádivkou z cibule, ořechů a dalších ingrediencí, pokladené plátky sýra, v troubě zapečené.
Ingredience:
800 g | žampionů |
200 g | zakysané smetany |
50 ml | vína |
1 lžíce | nasekaných vlašských ořechů |
1 lžička | hořčice |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
nasekané bylinky | |
plátkový sýr | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony oloupeme, nožky odkrojíme a nakrájíme je na drobno
2. Na pánvi bez tuku opražíme nasekané vlašské ořechy a z plátkového sýra vykrájíme kolečka (podle počtu žampionových kloboučků)
3. Z kloboučků vykrojíme ostrým nožem vnitřek, čímž vzniknou mělké misky
4. Odříznuté zbytky sýra nakrájíme na drobno, smícháme s ořechy, bylinkami, vejcem, oloupanou na jemno nakrájenou cibulí a nakrájenými nožičkami i vnitřkem žampionů, vše mírně osolíme a opepříme
5. Vydlabané kloboučky naplníme nádivkou, přikryjeme kolečky sýra, vložíme do zapékací mísy, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou dohladka s hořčicí, vínem a pepřem, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme (asi 15 minut).