REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečné žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavičky žampionů naplněné nádivkou z cibule, ořechů a dalších ingrediencí, pokladené plátky sýra, v troubě zapečené.


Ingredience:
800 gžampionů
200 gzakysané smetany
50 mlvína
1 lžícenasekaných vlašských ořechů
1 lžičkahořčice
1 ksvejce
1 kscibule
nasekané bylinky
plátkový sýr
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony oloupeme, nožky odkrojíme a nakrájíme je na drobno
2. Na pánvi bez tuku opražíme nasekané vlašské ořechy a z plátkového sýra vykrájíme kolečka (podle počtu žampionových kloboučků)
3. Z kloboučků vykrojíme ostrým nožem vnitřek, čímž vzniknou mělké misky
4. Odříznuté zbytky sýra nakrájíme na drobno, smícháme s ořechy, bylinkami, vejcem, oloupanou na jemno nakrájenou cibulí a nakrájenými nožičkami i vnitřkem žampionů, vše mírně osolíme a opepříme
5. Vydlabané kloboučky naplníme nádivkou, přikryjeme kolečky sýra, vložíme do zapékací mísy, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou dohladka s hořčicí, vínem a pepřem, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy