REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávaný kotrč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Falešná ,,dršťková“ polévka z kotrče je notoricky známá. Ale co zkusit něco nového ,,zadělávaný kotrč“. Podobně se upravují dršťky, nakrájené větší kousky kotrče dršťky připomínají.


Ingredience:
500 gnakrájeného kotrče
200 gsmetany ke šlehání
100 guzeného masa
0,7 lvývaru z kostí
2 lžícemouky
1 lžičkamásla
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
nasekaná petrželka
majoránka
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle zpěníme dozlatova nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, mícháme, utvoříme světlou jíšku
  2. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme nakrájené větší kousky kotrče, na kostičky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, majoránku, tymián, povaříme na mírném plameni 20 minut, občas promícháme
  3. Na závěr vmícháme smetanu a zjemníme lžičkou másla
  4. Zadělávaný kotrč podáváme s chlebem, na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy