REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Václavky s těstovinami a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu povařené václavky, podušené spolu s orestovanou cibulkou, pórkem a paprikou doměkka, servírované promíchané s vařenými těstovinami.


Ingredience:
300 gváclavek
4 ksstroužky česneku
2 kskostky instantních nudlí
1 ksčervené masité papriky
1 kscibule
1 kspórku
sojová omáčka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Povařené a nakrájené václavky necháme okapat 2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený pórek a papriku, dusíme do měkka
3. Ke konci přidáme nasekaný česnek, sojovou omáčku ,dochutíme pepřem a solí
4. Nakonec do pokrmu zamícháme povařené nudle, promícháme a teplé podáváme.

Doporučení:

Václavky rostou až do listopadu v kuchyni se dají využít i větší plodnice, které nakrájíme na proužky a uvaříme v osolené vodě. Václavky je nutno povařit za syrova, jsou slabě jedovaté a proto nepovařené mohou vyvolat žaludeční potíže.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy