Dopředu povařené václavky, podušené spolu s orestovanou cibulkou, pórkem a paprikou doměkka, servírované promíchané s vařenými těstovinami.
Ingredience:
300 g | václavek |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | kostky instantních nudlí |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cibule |
1 ks | pórku |
sojová omáčka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Povařené a nakrájené václavky necháme okapat 2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený pórek a papriku, dusíme do měkka
3. Ke konci přidáme nasekaný česnek, sojovou omáčku ,dochutíme pepřem a solí
4. Nakonec do pokrmu zamícháme povařené nudle, promícháme a teplé podáváme.
Václavky rostou až do listopadu v kuchyni se dají využít i větší plodnice, které nakrájíme na proužky a uvaříme v osolené vodě. Václavky je nutno povařit za syrova, jsou slabě jedovaté a proto nepovařené mohou vyvolat žaludeční potíže.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek