REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbková směs zapečená s listovým těstem dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksžloutku
mouka na pomoučení
Na směs:
200 ghříbků
200 gplátků slaniny
200 mlmléka
140 mlsmetany
2 lžíceolivového oleje
2 lžícehladké mouky
8 kskuřecích stehenních řízků
2 kspórku
1 ksvětší větvičky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta
2. Ve středně velkém hrnci na rozehřátém oleji opékáme 5-8 minut nakrájené maso, osolíme a opepříme, pak vyjmeme z hrnce a dáme stranou
3. Do hrnce vložíme na menší kousky nakrájenou slaninu a opečeme ji dozlatova a křupava, přidáme na kolečka nakrájený pórek, dobře očištěné, na plátky nakrájené houby, na jemno nasekaný tymián a opékáme několik minuty, aby zelenina začínala být měkká, pak osolíme
4. Přimícháme mouku, minutku opékáme, postupně zalijeme mlékem, nakonec přidáme smetanu a necháme mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, vrátíme zpět maso a podle chuti osolíme a opepříme
5. Připravenou směs rozdělíme do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřeme našlehaným žloutkem
6. Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené ploše, nakrájíme na 8 pruhů, po dvou je vždy překřížíme přes misky, konce plátků přitlačíme k miskám, celé je potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Směs můžeme také dát do velké zapékací mísy a celou ji přetáhnout rozváleným listovým těstem se zářezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy