REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbková směs zapečená s listovým těstem dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksžloutku
mouka na pomoučení
Na směs:
200 ghříbků
200 gplátků slaniny
200 mlmléka
140 mlsmetany
2 lžíceolivového oleje
2 lžícehladké mouky
8 kskuřecích stehenních řízků
2 kspórku
1 ksvětší větvičky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta
2. Ve středně velkém hrnci na rozehřátém oleji opékáme 5-8 minut nakrájené maso, osolíme a opepříme, pak vyjmeme z hrnce a dáme stranou
3. Do hrnce vložíme na menší kousky nakrájenou slaninu a opečeme ji dozlatova a křupava, přidáme na kolečka nakrájený pórek, dobře očištěné, na plátky nakrájené houby, na jemno nasekaný tymián a opékáme několik minuty, aby zelenina začínala být měkká, pak osolíme
4. Přimícháme mouku, minutku opékáme, postupně zalijeme mlékem, nakonec přidáme smetanu a necháme mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, vrátíme zpět maso a podle chuti osolíme a opepříme
5. Připravenou směs rozdělíme do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřeme našlehaným žloutkem
6. Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené ploše, nakrájíme na 8 pruhů, po dvou je vždy překřížíme přes misky, konce plátků přitlačíme k miskám, celé je potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Směs můžeme také dát do velké zapékací mísy a celou ji přetáhnout rozváleným listovým těstem se zářezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy