REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Hlíva po krkonošsku

Z hlívy, brambor a dalších ingrediencí vytvoříme těsto, usmažené na rozpáleném oleji ve formě placek.

Hlíva ústřičná jako řízek

Smažené houby v trojobalu.

Hlíva ústřičná v pikantním těstíčku

Hlíva ústřičná – Pleurotus ostreatus začíná vyrážet. Patří k podzimním a  zimním druhům hub, které můžeme najít dokonce u v únoru. Nejčastěji roste je v lužních lesích na živých i mrtvých topolech, vrbách. V listnatých lesích dává přednost bukům. Pěstuje se i uměle a na trhu je celoročně.

Hlíva v pikantním těstíčku

V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.

Hlíva v sýrovém obalu

Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.

Houbová omeleta

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.

Houbové bochánky

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.

Houbové bramboráčky s vločkami

Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.

Houbové Cordon Bleu

Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.

Houbové karbanátky

Pomleté houby s cibulí, žemlí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru karbanátků, usmažené dozlatova.

Houbové karbanátky s masem

Umleté maso smíchané s houbami, usmažené ve tvaru karbanátků.

Houbové karbanátky vídeňské

Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.

Houbové karbanátky z míchaných hub

Další skvělý recept na karbanátky z hub a dalších ingrediencí.

Houbové karbanátky ze hřibů

Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.

Houbové koblížky

Koblížky z bramborového těsta plněné houbovou směsí, usmažené dozlatova.

Houbové lívance

Vykynuté těsto smíchané s nasekanými houbami a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru lívanečků.

Houbové lívance II.

Z hladké mouky, vajíček, mléka a kypřícího prášku vyšlehané těstíčko, to nastavené nadrobno nasekanými, na oleji chvíli podušenými houbami, usmažené na lívanečníku ve formě lívanců.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy