REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Hlíva po krkonošsku

Z hlívy, brambor a dalších ingrediencí vytvoříme těsto, usmažené na rozpáleném oleji ve formě placek.

Hlíva ústřičná jako řízek

Smažené houby v trojobalu, tak to jsou hlívové řízky. Skvělé jsou pak například s teplým bramborovým salátem.

Hlíva ústřičná v pikantním těstíčku

Hlíva ústřičná – Pleurotus ostreatus začíná vyrážet. Patří k podzimním a  zimním druhům hub, které můžeme najít dokonce u v únoru. Nejčastěji roste je v lužních lesích na živých i mrtvých topolech, vrbách. V listnatých lesích dává přednost bukům. Pěstuje se i uměle a na trhu je celoročně.

Hlíva v pikantním těstíčku

V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.

Hlíva v sýrovém obalu

Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.

Houbová omeleta

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.

Houbové bochánky

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.

Houbové bramboráčky s vločkami

Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.

Houbové Cordon Bleu

Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.

Houbové Cordon Bleu z masáků (růžovek)

Muchomůrka růžovka se skvěle hodí na tento recept i když například bedly se dají také připravit stejným způsobem. Jde o dva kloboučky hub vyskládané do sendviče spolu se šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

Houbové karbanátky

Pomleté houby s cibulí, žemlí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru karbanátků, usmažené dozlatova.

Houbové karbanátky s masem

Umleté maso smíchané s houbami, usmažené ve tvaru karbanátků.

Houbové karbanátky vídeňské

Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.

Houbové karbanátky z míchaných hub

Další skvělý recept na karbanátky z hub a dalších ingrediencí.

Houbové karbanátky ze hřibů

Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.

Houbové koblížky

Koblížky z bramborového těsta plněné houbovou směsí, usmažené dozlatova.

Houbové lívance

Vykynuté těsto smíchané s nasekanými houbami a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru lívanečků.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.