REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Hlíva po krkonošsku

Z hlívy, brambor a dalších ingrediencí vytvoříme těsto, usmažené na rozpáleném oleji ve formě placek.

Hlíva ústřičná jako řízek

Smažené houby v trojobalu.

Hlíva v pikantním těstíčku

V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.

Hlíva v sýrovém obalu

Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.

Houbová omeleta

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.

Houbové bochánky

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.

Houbové bramboráčky s vločkami

Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.

Houbové Cordon Bleu

Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.

Houbové karbanátky

Pomleté houby s cibulí, žemlí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru karbanátků, usmažené dozlatova.

Houbové karbanátky s masem

Umleté maso smíchané s houbami, usmažené ve tvaru karbanátků.

Houbové karbanátky vídeňské

Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.

Houbové karbanátky z míchaných hub

Další skvělý recept na karbanátky z hub a dalších ingrediencí.

Houbové karbanátky ze hřibů

Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.

Houbové koblížky

Koblížky z bramborového těsta plněné houbovou směsí, usmažené dozlatova.

Houbové lívance

Vykynuté těsto smíchané s nasekanými houbami a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru lívanečků.

Houbové lívance II.

Z hladké mouky, vajíček, mléka a kypřícího prášku vyšlehané těstíčko, to nastavené nadrobno nasekanými, na oleji chvíli podušenými houbami, usmažené na lívanečníku ve formě lívanců.

Houbové placičky

Na drobno nasekané houby promíchané se žloutky, utřeným česnekem, polohrubou moukou, strouhankou a tuhým sněhem z bílků, usmažené ve fritovacím hrnci dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy