smažené, fritované
Bedly jako řízek
Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.
Bedly po Plzeňsku
Jídla z hub, tentokrát z bedel.
Bramboráky s houbami
Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.
Hlíva po krkonošsku
Z hlívy, brambor a dalších ingrediencí vytvoříme těsto, usmažené na rozpáleném oleji ve formě placek.
Hlíva ústřičná jako řízek
Smažené houby v trojobalu, tak to jsou hlívové řízky. Skvělé jsou pak například s teplým bramborovým salátem.
Hlíva ústřičná v pikantním těstíčku
Hlíva ústřičná – Pleurotus ostreatus začíná vyrážet. Patří k podzimním a zimním druhům hub, které můžeme najít dokonce u v únoru. Nejčastěji roste je v lužních lesích na živých i mrtvých topolech, vrbách. V listnatých lesích dává přednost bukům. Pěstuje se i uměle a na trhu je celoročně.
Hlíva v pikantním těstíčku
V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.
Hlíva v sýrovém obalu
Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.
Houbová omeleta
Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.
Houbové bochánky
Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.
Houbové bramboráčky s vločkami
Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.
Houbové Cordon Bleu
Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.
Houbové Cordon Bleu z masáků (růžovek)
Muchomůrka růžovka se skvěle hodí na tento recept i když například bedly se dají také připravit stejným způsobem. Jde o dva kloboučky hub vyskládané do sendviče spolu se šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.
Houbové karbanátky
Pomleté houby s cibulí, žemlí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru karbanátků, usmažené dozlatova.
Houbové karbanátky s masem
Umleté maso smíchané s houbami, usmažené ve tvaru karbanátků.
Houbové karbanátky vídeňské
Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.
Houbové karbanátky z míchaných hub
Další skvělý recept na karbanátky z hub a dalších ingrediencí.
Houbové karbanátky ze hřibů
Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.
Houbové koblížky
Koblížky z bramborového těsta plněné houbovou směsí, usmažené dozlatova.
Houbové lívance
Vykynuté těsto smíchané s nasekanými houbami a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru lívanečků.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama