Pomleté houby s cibulí, žemlí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru karbanátků, usmažené dozlatova.
Ingredience:
50 g | sušených hub |
30 g | strouhané housky |
30 g | tuku |
2 ks | žemle |
1 ks | větší cibule |
1 ks | vejce |
mléko | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Uvaříme houby ve vodě i s přísadami a procedíme
2. Nakrájíme cibuli a osmažíme ji do žluta
3. Namočenou žemli vymačkáme a spolu s houbami semeleme na masovém strojku, do hmoty zamícháme cibuli a vejce, osolíme a opepříme
4. Tvoříme malé karbanátky, obalujeme je ve strouhance, smažíme v tuku do červena.
Podáváme např. s bramborovým salátem, nebo bramborovou kaší. Dále můžeme podávat k houbové omáčce nebo jako přílohu k zelenině nebo s kyselým zelím.