Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.
Ingredience:
8 ks | klobouků bedel |
200 g | plátkového tvrdého sýra |
200 g | plátků šunky |
hořčice | |
česnek | |
pepř | |
sůl | |
olej na smažení, párátka na sepnutí | |
Na obalení: | |
2 ks | vejce |
1 dl | mléka |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Do lupenů očištěných bedel vetřeme utřený česnek a slabě pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme
2. Pomazanou stranu poklademe plátkem sýra, šunky, pak opět sýrem, přiklopíme druhým kloboukem, kde jsme opět vetřeli do lupenů česnek a pomazali hořčicí
3. Spíchneme na 2-3 místech párátky a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a nakonec ve strouhance
4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, z obou stran, pěkně dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek