Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.
Ingredience:
200 g | ovesných vloček |
50 g | sušených hub |
50 g | petržele |
50 g | kapusty |
50 g | mrkve |
1/2 l | vody |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | petrželky |
majoránka | |
vejce | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme hustou ovesnou kaši
2. Sušené houby chvíli namočíme do vlažné vody a pak je asi 10 minut povaříme
3. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme další zeleninu a společně udusíme do měkka
4. Ovesnou kaši smícháme se zeleninou, vařenými houbami, přidáme vejce, sůl, petrželku, česnek a vytvarujeme placičky (s průměrem 5-6 cm)
5. Opékáme je na oleji po obou stranách.
Podáváme jako samostatný pokrm s kysaným zelím, nebo salátem z čerstvé zeleniny, posypané strouhaným sýrem a pokapané kečupem, nebo ochucenou kysanou smetanou. Je to také výborná příloha k masu a zelenině.
Poznámka:Ovesná kaše za studena: Vločky necháme ve vodě nabobtnat, pak je rozmícháme s vodou a vejci.