REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.


Ingredience:
300 gčerstvých hub (hřibovité, směs)
4 ksžemle
1 ksžloutku
1 kscibule
kysaná smetana
strouhanka
máslo
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nasekáme na drobno
2. Na másle zpěníme cibuli a přidáme nasekané houby, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka
3. Necháme vychladnout
4. Žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme lehce zakysanou smetanou
5. Navlhčené žemle smícháme s houbami, přidáme žloutek, ochutíme solí, pepřem a promícháme
6. Je-li směs příliš řídká, zahustíme strouhankou a necháme hodinu odstát v chladu
7. Lžící nabíráme směs a tvoříme malé bochánky, které obalíme ve strouhance a pečeme do zlatova z obou stran na rozpáleném sádle
8. Podáváme samotné s kysaným zelím nebo s uvařenými brambory maštěnými máslem, a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy