REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gčerstvých hub
30 ghladké mouky
30 gmásla
3 ksvejce
4 lžícemásla
petrželka
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem a dohladka umícháme, vzniklou kaši necháme prochladnout
2. Přidáme postupně všechny tři žloutky a špetku soli, směs dobře utřeme
3. Nakonec vmícháme podušené nakrájené houby a sníh z bílků
4. Těsto vlijeme na vymaštěnou pánev a z obou stran ji usmažíme dorůžova.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy