REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlíva v sýrovém obalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 ghlívy ústřičné
100 gstrouhaného sýra
2 ksvejce
červená paprika
hladká mouka
strouhanka
zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hlívu krátce povaříme v osolené vodě, zhruba 3-5 minut podle velikosti
2. Slijeme vodu, houby necháme důkladně okapat
3. Hladkou mouku rozmícháme s lžičkou červené papriky a 1/
2 lžičky zázvoru a nastrouhaným sýrem
4. Plátky hlívy obalíme v mouce, namočíme do vejce, nakonec obalíme ve strouhance
5. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory maštěnými máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy