Krátce povařené hlívy, okapané, nakrájené na plátky, obalené v mouce ochucené paprikou, zázvorem a nastrouhaným sýrem, ve vejcích a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné |
100 g | strouhaného sýra |
2 ks | vejce |
červená paprika | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
zázvor | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hlívu krátce povaříme v osolené vodě, zhruba 3-5 minut podle velikosti
2. Slijeme vodu, houby necháme důkladně okapat
3. Hladkou mouku rozmícháme s lžičkou červené papriky a 1/
2 lžičky zázvoru a nastrouhaným sýrem
4. Plátky hlívy obalíme v mouce, namočíme do vejce, nakonec obalíme ve strouhance
5. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme například s vařenými brambory maštěnými máslem.