V těstíčku z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli obalená, chvíli povařená a důkladně okapaná hlíva, usmažená dozlatava.
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné |
50 g | strouhaného sýra |
1 lžíce | worchestru |
1 dl | piva |
1 ks | vejce |
červená mletá paprika | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hlívu opláchneme, rozdělíme na jednotlivé plátky a povaříme 3 minuty v mírně osolené vodě, vodu slijeme a plátky hlívy necháme v sítku důkladně okapat
2. Z vejce, piva, mouky, sýra, worchestru, červené papriky, pepře a soli umícháme hladké těstíčko
3. Plátky hlívy namočíme v těstíčku a smažíme na oleji, z obou stran, dozlatova
4. Podáváme z vařenými brambory, hranolky, kroketami a zeleninovou přílohou nebo tatarskou omáčkou či oblíbeným dresinkem.