REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráky s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.


Ingredience:
800 gbrambor
400 gčerstvých hub
80-100 gpolohrubé mouky
1 lžičkamletého kmínu
4 lžícemléka
2 kssnítků tymiánu
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
olej
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku se solí, mletý kmín, lístky tymiánu, chvíli dusíme a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme oloupané, na jemno nastrouhané brambory, necháme 15 minut stát, pak vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce, podušené vychladlé houby, sůl, podle potřeby mléko a dobře vše promícháme
3. Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy