Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.
Ingredience:
800 g | brambor |
400 g | čerstvých hub |
80-100 g | polohrubé mouky |
1 lžička | mletého kmínu |
4 lžíce | mléka |
2 ks | snítků tymiánu |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku se solí, mletý kmín, lístky tymiánu, chvíli dusíme a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme oloupané, na jemno nastrouhané brambory, necháme 15 minut stát, pak vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce, podušené vychladlé houby, sůl, podle potřeby mléko a dobře vše promícháme
3. Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.