REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly po Plzeňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.


Ingredience:
hlavy bedel
1 ksvejce
8 lžicsvětlého piva 10°
80 gpolohrubé mouky
tuk na smažení
sůl

Postup:

1. Hlavy bedel nebo plátky z velkých hub namáčíme do těstíčka, které jsme připravili z mouky, vejce a světlého piva
2. Namáčené kousky ihned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme po obou stranách asi po 6 minutách
3. Pak smažené houby necháme okapat z tuku, osolíme je a podáváme.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovou kaší. Vhodným doplňkem je okurkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy