REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly jako řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.


Ingredience:
8 ksvětších klobouků bedel
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
mléko
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Klobouky podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme
2. Lehce je osolíme a opepříme
3. Obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve hladká mouka, rozšlehaná vejce s mlékem a nakonec strouhanka
4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, hranolky, pečenými brambory, tatarskou omáčkou nebo oblíbeným dresinkem. Chutné jsou i s chlebem a zeleninovou přílohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy