Vykynuté těsto smíchané s nasekanými houbami a dalšími ingrediencemi, usmažené ve tvaru lívanečků.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
150 g | hub |
100 g | tuku |
15 g | droždí |
1/2 l | mléka |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
mleté nové koření | |
mletý hřebíček | |
špetka cukru | |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Droždí rozdrobíme do malého množství vlažného mléka, přidáme lžíci mouky, cukr a necháme vykynout
2. Přidáme vejce, sůl, po částech vmícháme zbylé mléko s moukou, oprané a nasekané houby, které jsme před tím okořenili a smíchali s česnekem, majoránkou a solí
3. Těsto lijeme na lívanečník potřený tukem a pečeme dorůžova.
Foto: D. Marounek