REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové lívance II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hladké mouky, vajíček, mléka a kypřícího prášku vyšlehané těstíčko, to nastavené nadrobno nasekanými, na oleji chvíli podušenými houbami, usmažené na lívanečníku ve formě lívanců.


Ingredience:
300 gjemně nasekaných hub (nejlépe směs, hřibovité, holubinky)
300 ghladké mouky
5 gkypřícího prášku
3 ksvejce
3 dlmléka
olej
sůl

Postup:

1. Ve vlažném mléku rozmícháme vejce, osolíme
2. Nakrájené houby podusíme na troše oleje, pak je necháme vychladnout
3. Hladkou mouku promícháme s kypřícím práškem a promícháme s vejci a mlékem, šlehačem vymícháme v hladké těstíčko, které necháme 5 minut stát
4. Do těsta přidáme nasekané podušené houby, promícháme, je-li těstíčko příliš řídké, přidáme mouku, naopak, je-li husté, naředíme mlékem
5. Lívanečník vytřeme olejem, nalijeme těsto a smažíme, z obou stran
6. Podáváme například se sterilovanou červenou řepou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy