Koblížky z bramborového těsta plněné houbovou směsí, usmažené dozlatova.
Ingredience:
800 g | vařených brambor |
180 g | hrubé mouky |
1 ks | vejce |
sůl | |
ztužený pokrmový tuk na smažení | |
Náplň: | |
250 g | čerstvých kozáků, hřibů atd. |
50 g | slaniny (tučné od šunky) |
20 g | tuku |
strouhanka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a zaděláme je vejcem na těsto
2. Kostičky slaniny rozškvaříme, na ní podusíme pokrájené houby, přidáme kmín, sůl, kousek másla a tolik strouhanky, aby nádivka nebyla vlhká
3. Z těsta vykrajujeme kolečka, do každého dáme trochu nádivky, přiklopíme druhým kolečkem a kolem dokola přitiskneme a jako koblížky
4. Smažíme v tuku.