REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové karbanátky ze hřibů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.


Ingredience:
250 ghřibů
120 gstrouhanky
80 gslaniny
1 ksmenší cibule
2 ksstroužků česneku
3 ksvajec
3 lžícehrubé mouky
trochu majoránky
pepř
sůl

Postup:

1. Houby nakrájíme na malé kousky, osolíme a dusíme na rozškvařené slanině s cibulí doměkka
2. Do změklých vychladlých hub přidáme strouhanku, lžíci mouky, koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme
3. Přidáme vejce a podle potřeby zbývající mouku, znovu promícháme, tvoříme karbanátky a smažíme v horkém oleji.

Doporučení:

Podáváme s novými brambory a okurkovým salátem.

Poznámka:

Stejně můžeme použít i sušené, předem namočené houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy