Podušené houby, smíchané se strouhankou a dalšími ingrediencemi, usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.
Ingredience:
250 g | hřibů |
120 g | strouhanky |
80 g | slaniny |
1 ks | menší cibule |
2 ks | stroužků česneku |
3 ks | vajec |
3 lžíce | hrubé mouky |
trochu majoránky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby nakrájíme na malé kousky, osolíme a dusíme na rozškvařené slanině s cibulí doměkka
2. Do změklých vychladlých hub přidáme strouhanku, lžíci mouky, koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme
3. Přidáme vejce a podle potřeby zbývající mouku, znovu promícháme, tvoříme karbanátky a smažíme v horkém oleji.
Podáváme s novými brambory a okurkovým salátem.
Poznámka:Stejně můžeme použít i sušené, předem namočené houby.