REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové karbanátky vídeňské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.


Ingredience:
1 šálekpokrájených tvrdých hub (čerstvých nebo sterilovaných)
1/2 šálkukyselé smetany
1 lžícesardelové pasty
1 lžícemásla
2 ksvejce
1 kstvrdšího rohlíku na strouhání
strouhanka na obalení
olej na smažení
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. K drobně nakrájeným houbám přidáme nasekanou petrželku a vše podusíme na másle
2. Odstavíme a přilijeme osolenou smetanu s rozšlehanými žloutky a sardelovou pastou
3. Podle chuti okořeníme pepřem a zahustíme nastrouhaným rohlíkem
4. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích a strouhance
5. Připravené karbanátky smažíme v oleji, z obou stran, dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy