Směs z podušených hub, sardelové pasty, strouhanky, žloutků …, vypracovaná do tvaru karbanátků obalených v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažených v oleji dozlatova.
Ingredience:
1 šálek | pokrájených tvrdých hub (čerstvých nebo sterilovaných) |
1/2 šálku | kyselé smetany |
1 lžíce | sardelové pasty |
1 lžíce | másla |
2 ks | vejce |
1 ks | tvrdšího rohlíku na strouhání |
strouhanka na obalení | |
olej na smažení | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. K drobně nakrájeným houbám přidáme nasekanou petrželku a vše podusíme na másle
2. Odstavíme a přilijeme osolenou smetanu s rozšlehanými žloutky a sardelovou pastou
3. Podle chuti okořeníme pepřem a zahustíme nastrouhaným rohlíkem
4. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích a strouhance
5. Připravené karbanátky smažíme v oleji, z obou stran, dorůžova.