REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Smažené řízky z bedel

Klobouky bedel obalené v klasickém trojobalu, usmažené dozlatova.

Smažené žampióny

Čerstvě usmažené žampóny obalené v klasickém trojobalu.

Smažené žampiony plněné směsí

Obalené hlavičky žampionů naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.

Smažené žampióny v těstíčku

Scezené a okapané sterilizované žampióny, namáčené v těstíčku z polohrubé mouky, vejce, žloutku, mléka, bílého vína a soli, pak smažené ve vyšší vrstvě oleje z všech stran. Podávané například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Smaženky z májovek

Z podušených májovek, mouky, strouhanky, jarní cibulky, sněhu z bílků a žloutků vypracovaná hmota, z té vytvarované karbanátky, obalené v mouce a usmažené v horkém sádle dozlatova.

Smažený hermelín plněný houbami

Přepůlené hermelíny, vydlabané, naplněné houbovou směsí, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Vatovec (pýchavka) v pikantním těstíčku

Vatovec obrovský, rovněž česky pýchavka obrovská, patří k houbách, pro které je typická úprava obalení v trojobalu jako řízek. Chutná je i v různých pikantních těstíčkách a ochucených směsí strouhanky, zde je jedna z variant, kterou můžeme použít i na úpravu bedel, masáků a dalších druhů hub, z kterých lze připravit řízky.

Žampiony v sýrovém těstíčku

Žampiony obalené v syrovém těstíčku, usmažené dozlatova.

Žampiony v tvarohovém těstíčku

Žampiony obalené v tvarohovém těstíčku a usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy