REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony v tvarohovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žampiony obalené v tvarohovém těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gčerstvých žampionů
200 gměkkého tvarohu
100 ghladké mouky
2 lžícekečupu
2 lžíce citronové šťávy
2 ksvajec
1 dlsmetany
bílé víno
hladká mouka na obalení
tuk na smažení
sůl

Postup:

1. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přidáme rozklepnutá vejce, kečup, citronovou šťávu, osolíme a rozšleháme
2. Pak vmícháme hladkou mouku, podle potřeby zředíme bílým vínem a umícháme hladké těstíčko
3. Dobře očištěné žampiony nakrájíme na dílky, obalíme v hladké mouce a tvarohovém těstíčku
4. Na rozehřátém tuku smažíme zvolna ze všech stran dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy