REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené žampióny v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Scezené a okapané sterilizované žampióny, namáčené v těstíčku z polohrubé mouky, vejce, žloutku, mléka, bílého vína a soli, pak smažené ve vyšší vrstvě oleje z všech stran. Podávané například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.


Ingredience:
1 kskonzervy sterilovaných žampiónů vcelku
olej na smažení
Na těstíčko:
125 mlmléka
1 ksžloutku
1 ksvejce
3 lžícepolohrubé mouky
2 lžícebílého vína
sůl

Postup:

1. Sterilizované žampióny si scedíme a necháme je okapat 2. Pak si připravíme v misce z mléka, mouky, bílého vína, vejce, žloutku a soli hustší těstíčko
3. Poté namáčíme okapané žampióny v těstíčku a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, pokud máme menší žampióny, napícháme je na párátka a smažíme je na nich
4. Smažené sterilizované žampióny servírujeme například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy