Scezené a okapané sterilizované žampióny, namáčené v těstíčku z polohrubé mouky, vejce, žloutku, mléka, bílého vína a soli, pak smažené ve vyšší vrstvě oleje z všech stran. Podávané například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.
Ingredience:
1 ks | konzervy sterilovaných žampiónů vcelku |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
125 ml | mléka |
1 ks | žloutku |
1 ks | vejce |
3 lžíce | polohrubé mouky |
2 lžíce | bílého vína |
sůl |
Postup:
1. Sterilizované žampióny si scedíme a necháme je okapat 2. Pak si připravíme v misce z mléka, mouky, bílého vína, vejce, žloutku a soli hustší těstíčko
3. Poté namáčíme okapané žampióny v těstíčku a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, pokud máme menší žampióny, napícháme je na párátka a smažíme je na nich
4. Smažené sterilizované žampióny servírujeme například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.