REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené žampiony plněné směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalené hlavičky žampionů naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.


Ingredience:
8 ksvelkých hlaviček žampionů
8 ksnožek žampionů
1 snítkapetrželové natě
50 gtvrdého sýra
50 gšunky
1 kscibule
drcený kmín
pepř
olej
sůl
mouka, vejce a strouhanka na obalení

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na oleji
2. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a nožičky žampionů, nesekanou petrželku, směs chvíli podusíme, okořeníme kmínem, pepřem a dochutíme solí
3. Jakmile pánev odstavíme ze zdroje tepla, přimícháme ještě na kostičky nakrájený tvrdý sýr, směs necháme mírně prochladnout
4. Očištené hlavičky žampionů zevnitř i z venku osolíme, naplníme je připravenou směsí a obalíme v klasickém trojobalu (v mouce, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance)
5. Obalené žampiony smažíme ve fritovacím hrnci pozvolna dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, tatarskou omáčku a salát z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy