Obalené hlavičky žampionů naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | velkých hlaviček žampionů |
8 ks | nožek žampionů |
1 snítka | petrželové natě |
50 g | tvrdého sýra |
50 g | šunky |
1 ks | cibule |
drcený kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
mouka, vejce a strouhanka na obalení |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na oleji
2. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a nožičky žampionů, nesekanou petrželku, směs chvíli podusíme, okořeníme kmínem, pepřem a dochutíme solí
3. Jakmile pánev odstavíme ze zdroje tepla, přimícháme ještě na kostičky nakrájený tvrdý sýr, směs necháme mírně prochladnout
4. Očištené hlavičky žampionů zevnitř i z venku osolíme, naplníme je připravenou směsí a obalíme v klasickém trojobalu (v mouce, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance)
5. Obalené žampiony smažíme ve fritovacím hrnci pozvolna dozlatova.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, tatarskou omáčku a salát z čerstvé zeleniny.